HesteHøjskole

I 2024 har vi HesteHøjskole i uge 42, for hold på mindst 5 personer der melder sig samlet, også gerne med egne heste.


Heste Højskole henvender sig til alle der ønsker at være en del af Havhestens hverdag i nogle dage. Du indgår i alle de daglige gøremål. Vi gør blot det hele i fællesskab.


Samtalerne springer ud af situationerne og det der lige foregår, uanset om det er mens vi samler pærer, strigler og ordner, rider en tur, eller laver øvelser og træning på banen eller i roundpen. Og vi inddrager mange øvelser fra konceptet “Hånden på hesten”

Derudover tilrettelægger vi aktiviteter efter dine egne behov og lyster.
Fx hvis du har din egen hest med og gerne vil træne noget bestemt, eller ønsker at forstå din hest og jeres mønstre bedre. –
Gangarts-forståelse med dertilhørende øvelser er selvfølgelig en naturlig del af det at interessere sig for den Islandske hest.

Hvis dyrlægen kommer forbi i et ærinde, er du med i det.
Niels fortæller om hovens sundhed, beskæring og beslag, hvis det har interesse.


Du kan få korrigeret din opstilling og får indsigt i dine kropslige udfordringer der kunne være. Vi laver øvelser der styrker din mentale tilgang og din fysik. Og den læring får du lov til at tage med ud i vores storslåede og smukke rideterræn.
Hvis der kommer kunder udefra der gerne vil ride en tur, tager vi dem med.

Tilgangen til hesten har mange niveauer og så langt tilbage som mennesker har holdt heste, har der været forskellige tilgange og metoder. Vi bruger dele af flere systemer, men mest handler det om at forfine sin egen adfærd i kontakt med hesten og tilpasse den hestens eget temperament, kropssprog og formåen.
I vores verden handler det mere om at gøre sig bevidst om de muligheder vi har for at omgås hesten og lære bevidst at praktisere horseman-ship derfra. Autentisk og empatisk ledelse, tilpasset hest og rytter, kunne vi kalde vores tilgang.

Mennesker har arbejdet med heste i mange tusind år. Og når vi synes vi har det i blodet, er der ikke langt til at hjerne og hjerte husker …

Heste Højskolen henvender sig til alle der bare skal have fuld skrue på hesteriet.

Mandag kl 19.30 til fredag kl 13.00
Pris 5000 kr. 3 måltider pr. dag. Linnedpakke er inkluderet.