HesteHøjskole

Hvert år i den sidste uge af skolerne sommerferie, fra mandag til fredag.


Heste Højskole henvender sig til alle der ønsker at være en del af Havhestens hverdag i nogle dage. Du indgår i alle de daglige gøremål. Vi gør blot det hele i fællesskab.


Samtalerne springer ud af situationerne og det der lige foregår, uanset om det er mens vi samler pærer, strigler og ordner, rider en tur, eller laver øvelser og træning på banen eller i roundpen.


Undervisningen ligger med andre ord implicit.
Derudover tilrettelægger vi aktiviteter efter dine egne behov og lyster.
Fx hvis du har din egen hest med og gerne vil træne noget bestemt, eller ønsker at forstå din hest og jeres mønstre bedre. –
Gangarts-forståelse med dertilhørende øvelser er selvfølgelig en naturlig del af det at interessere sig for den Islandske hest.

Hvis dyrlægen kommer forbi i et ærinde, er du med i det.
Niels fortæller om hovens sundhed, beskæring og beslag. For og imod barfodsridning mm.


Du kan få korrigeret din opstilling og får indsigt i dine kropslige udfordringer der kunne være. Vi laver øvelser der styrker din mentale tilgang og din fysik. Og den læring får du lov til at tage med ud i vores storslåede og smukke rideterræn.
Hvis der kommer kunder udefra der gerne vil ride en tur, tager vi dem med.

Tilgangen til hesten har mange niveauer og så langt tilbage som mennesker har holdt heste, har der været forskellige tilgange og metoder. Vi bruger dele af flere systemer, men mest handler det om at forfine sin egen adfærd i kontakt med hesten og tilpasse den hestens eget temperament og formåen.
I vores verden handler det mere om at gøre sig bevidst om de muligheder vi har for at omgås hesten og lære bevidst at praktisere horseman-ship derfra. Autentisk og empatisk ledelse, tilpasset hest og rytter, kunne vi kalde vores tilgang.

Mennesker har arbejdet med heste i mange tusind år. Og når vi synes vi har det i blodet, er der ikke langt til at hjerne og hjerte husker …

Heste Højskolen henvender sig til alle der bare skal have fuld skrue på hesteriet.

Heste Højskole ligger fast i uge uge 32.

Mandag kl 14.00 til fredag kl 12.00
Pris 3.200 kr. 3 måltider pr. dag. Linnedpakke er inkluderet.

DGO Heste Højskole:

DGO, står for Den Gode Oplevelse.

Den har vi brug for, når vi har tildraget os traumatiske oplevelser med en hest, eller i helt andre sammenhænge. Eller når vi er blevet ramt af stress af forskellig karakter. Begge dele kan medføre uhensigtsmæssige reaktioner på almindelig ting i livet og især i relationer. Stress og angst tager os ud af “nuet” og vi mister kontakten til vores optimale jegfølelse.

Nogle af de heste vi har er virkelig gode til at få dig tilbage til din indre sande natur, samtidig med at du kan være trygge ved dem. Og med god vejledning og støtte, ville du kunne opleve at genvinde det du synes du har mistet. Måske lærer du at håndtere og ride heste, som du er bange for, fordi din datter synes du skal være med i hendes sport. Måske genvinder du trygheden ved at ride igen, efter et voldsomt styrt. Måske lærer du at håndtere og ride en hest helt fra bunden, som du tidligere ikke har turdet. Måske synes du bare du har lyst til at mindske dit stressniveau med en hest i pragtfuld natur, som du ellers ikke har adgang til andre steder.

Der er en del elementer fra almindelig Heste Højskole. Derudover arbejder vi med mange øvelser med hest og uden hest, som er særlig tilrettelagt. Forløbet kan også bruges hvis du ikke nødvendigvis ønsker at ride, men gerne vil lære at have med heste at gøre fordi du kan lide dem.

Enkeltvis eller 4 personer pr hold. 1500 kr. pr døgn pr person inkl. 3 sunde økologiske måltider.

Mirror Mentor:

Du kan du evt. få understøttet forløbet med af et effektivt coachingforløb der kan hjælpe dig at få fokus og retning på ønsker og mål. Mirror Mentor systemet kan både bruges med hestenes som assistent og uden hest. Ring for yderligere oplysninger.

Se brochure om hestehøj skole. ( Bemærk dog at prisen i uge 32 har ændret sig)