Om os på Havhesten ved Nymindegab

Vi tilstræber at yde det bedste og synes det er rart at kunne tilbyde dig et sted med hjemlig hygge.

Den service du oplever på Havhesten varetages af os, Niels og Berit som også ejer og driver Havhesten. Berit varetager mest det huslige og den lokale ridning, samt staldarbejde. Niels er på 30 år beslagsmed og ordner selvfølgelig hestene på den front. Derudover er det Niels der rider for på langturene.

Vi synes vores aktiviteter i forbindelsen med Havhesten, får vores liv og kompetencer til at gå op i en højere enhed. I hvert fald nyder vi variationen i hverdagene og synes vi har meget at byde på for vores gæster.

Vi har  plus minus 20 Islandske heste. De fleste af egen avl, hvor du lige nu kan opleve 2 gange 4 generationer. De fleste af dem af udmærket kvalitet og de er fornuftige uden at være kedelige.

 Vi vægter hestevelfærd højt og bruger en del resurser på kiropraktiske, osteopatiske og andre behandlinger der gavner hestene. Vi tøltræner og lydighedstræner dem, mest udenfor sæson og har fingeren på pulsen på hver enkelt af dem. Deres skoninger og hove bliver passet af  Niels, som er beslagsmed.

Hestene arbejder flittigt i højsæsonen, men som regel ikke mere end 3 – 5 dage i ugen.

Det er os selv der rider med dig uanset om det er lokale ture eller langtur. Vi fortæller gerne om vores unikke naturbeskyttede rideområde i naturstyrelsens arealer og nyder at dele vores ridegoder med dig og dine venner eller din familie.

For os er det toppen af islandsheste ridningen, at opleve hvor udholdende og seje de små heste egentlig er og at opleve naturen fra hesteryg.

Vi har  12 års erfaring med at planlægge og ride 3 dages ture på ca. 100 km.  Vores 3 dages ture rider vi stadig i privat regi med vennerne. Al den viden og erfaring bruger vi selvfølgelig på de langture vi udbyder. Vores 5 dages tur , Fjorden rundt i tølt, er udarbejdet i samarbejde med Fjord Turisme og en projektleder fra Ringkøbing Skjern kommune i foråret 2016.

Uanset om du kommer til en enkelt turridning, lejer dig ind i B&B, eller rider med Fjorden rundt, ønsker vi at du kan føle dig som gæst og ikke som turist. Det er bl.a. derfor vi holder grupperne små.

Vi ønsker, at du får en god hesteoplevelser og får mulighed for at stresse fuldkommen af i den atmosfære vi tilbyder.  Hvis ikke du oplever at vi trækker vejret dybt sammen med dig og i alt hvad vi foretager os sammen med hestene, må du gerne minde os om det.

I en verden og en hverdag hvor vi konstant er online og i gang med nyttige ting, er det vigtigt at trække stikket. Og i stedet for, lade op ved noget der ikke kan opleves indendørs eller i det store kollektive internet.

Noget “unyttigt” som vi så royalt siger. Noget der bevæger os og får os til at være sansende tilstede her og nu.

Det jo det naturen og hestene kan.